Információk

Fényképek a házról

Fényképek Pányokról

Bejelentkezés
Felhasználói név:
Jelszó:
Emlékezz rámHajdúnánási Szállás: GYÓGYFÜRDÕ és STRAND mellett

Ismertetõ

Ismertetõ a vendégházról

Hol található a Vendégház?

A Hasdát Hagyományõrzõ Vendégház, Pányok községben található, a Zempléni-hegységben Kéked és Abaújvár között. Az építészetben õsi hagyományokat õrzõ falut - kevesebb, mint 100 magyar lakosú népességgel - a Hasdát patak szeli át.
A falu határában Aba Sámuel idejében a király ménesét tartották, s a község egyik földbirtokosa többek között Kazinczy Ferenc volt. Ilyen környezetben található a vendégház, mely teljes komforttal és berendezéssel várja a pihenni vágyókat egész évben.
A magyar falu felbecsülhetetlen érték! A ház gazdái értékmentésre és értékõrzésre, valamint hagyományõrzésre vállalkoztak, hogy gyermekeink, városokban élõ magyar testvéreink, ne csak falumúzeumból ismerhessék meg faluinkat és a falusi házakat.
A Hasdát Hagyományõrzõ Vendégház megálmodóit és létrehozóit nem csak a vendéglátás gondolata vezérelte, hanem az is, hogy példát mutassanak abban, hogy múltbeli értékeink, nagyszüleink, dédszüleink bútorai, használati tárgyai és jelen korunkat kényelmessé tevõ eszközök, gépek milyen jól megférnek egymás mellett.


A ház és a haza fogalmáról

Anyanyelvünkben a HAZA és HÁZ szavak hasonlósága nem véletlen. Varázslatos anyanyelvünk képes kifejezni azt, hogy a HÁZ egyben egy kicsi HAZA is. Ugyanazt a megnyugtató érzést éli át minden egészséges gondolkodású és lelkületû magyar ember, ha távoli országból megérkezve átlépi az országhatárt, és akkor is, ha átlépi háza küszöbét.


Kinek ajánljuk a vendégházat?

Minden olyan embernek, akiknek fontos a magyar falu, a csönd, a harangszó, a finom ivóvíz, a falusi ház, az udvar, a kert, a friss tej, és itt tudják elképzelni néhány napos, vagy hosszabb ideig tartó pihenésüket az év bármely idõszakában. Azoknak is ajánljuk, akik érzékelik és megbecsülik a még fellelhetõ, korhûen berendezett, de minden tekintetében mai kényelmet kínáló magyar falusi házat és még sorolhatnám a meggyõzõ érveket…
Kiváló lehetõség nyílik itt együtt tölteni a Karácsonyt és a Szilvesztert, Újévet azoknak a családoknak is, akiket Magyarország különbözõ részeire sodort az élet, s ráadásul mindannyian kis lakásában élnek, de a nagyszülõk, szülõk, gyerekek szeretnék legszebb ünnepünket együtt tölteni egy olyan házban, mely a kis falu fõterén, a templomtól 20 m-re található.


Mit nézzünk meg a környéken?

Ha kirándulni, túrázni vágyunk, a teljesség igénye nélkül szeretnénk néhány lehetõséget megemlíteni ezek közül is.
Telkibánya kb. 1 óra járás a hegyen keresztül. Telkibánya és Gönc között a Dobogó-hegyen áll a még romos állapotában is lenyûgözõ látványt nyújtó egykori Szent Katalin pálos kolostor romja.

Egyéb látnivalók:
Abaújvár - mûemléktemplom
Gönc - Huszita ház, Hordó Múzeum
Vizsoly - Károli biblia
Göncruszka - Kazinczy kúria
Hollóháza - porcelángyár és múzeum
Füzér - vár
Füzérradvány - Károlyi kastély
Kéked - Melczer kastély


Még egy hasznos ötlet és idõtöltés

Kedvezõ hírrel szeretnénk szolgálni azon kedves vendégeink számára is, akik szeretnének síelni, de nyugodóra nem a mai Szlovákia területén, hanem magyar környezetben kívánnak.
Kassától (mely Pányoktól 40 km) 10-15 km-re, ÉNy-i irányban található Eprestetõ, szlovák nevén Jahodna, ahol sífelvonós pályák vannak.
Egyébként pányoki udvarunk lejtõs, szánkózni, kezdõknek a síelést tanulni alkalmas helyszín.

Ha a felsoroltak felkeltették érdeklõdésüket, szeretettel várjuk Pányokon a közeljövõben. Kérjük, érdeklõdjön a felsorolt telefonok valamelyikén, illetve írjon levelet!

Partnereink:

Véndiófa Csárda (Bocskaikert)www.vendiofacsarda.hu

Hajdúsági Rendezvényház (Debrecen) www.hajdusagi.com


Elfogadóhely
Részletek itt

Minden jog fenntartva! Copyright © Pányoki Szálláshely Kft.